Burs Başvurusu

Kültür Koleji Vakfı Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı

Özel öğretime 1930‘lu yıllarda başlayan Akıngüç ailesinin kuruculuğunda, 1960 yılında öğretime açılan Kültür Koleji, 56 yıllık deneyime ve parlak bir geçmişe sahiptir. Yurdumuzun en eski özel öğretim kurumlarından biridir. Bu süre içinde binlerce mezun vermiş ve başarılı insanlar yetiştirmiştir. Kültür Koleji, köklü bir eğitim-öğretim kurumu olarak, kuşaktan kuşağa geçen bir eğitim hizmetinin sembolüdür.

Kuruluşundan bu yana hem nicelik hem nitelik bakımından sürekli gelişen Kültür Koleji, bu gün Kültür Anaokulu, Kültür 2000 Anaokulu, Bahçeşehir Anaokulu, Kültür İlkokulu, Kültür Ortaokulu, Kültür2000 İlkokulu, Kültür2000 Ortaokulu, Kültür Lisesi, Kültür Fen Lisesi, Kültür 2000 Koleji, Kültür 2000 Fen Lisesi, T.C.İstanbul Kültür Üniversitesi ile anaokulundan üniversiteye kadar eğitim-öğretim hizmeti veren bütünsel bir kurum olmuştur.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı, Kültür Eğitim Vakfı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

Burs Programı Adayları için Aranan Şartlar

Kültür Eğitim Vakfı Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’na başvurmak isteyen adayların T.C. vatandaşı olmaları gerekmektedir. Bunun yanında aldıkları / almak istedikleri eğitim hizmeti ücretini ödemekte zorluklar yaşayan, kısıtlı maddi imkanları ile öğrenimlerini tamamlamaya çalışan aday ve ailelerinin başvuruları değerlendirilecektir. Ülkemizin aydınlık bir geleceğe doğru uzanan yolculuğunda rol almak isteyen sorumluluk bilincine sahip adayları desteklemek istediğimiz bu burs programımız için siz de aday olabilirsiniz.

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler (Başvuru formunun sonunda yüklemeniz gerekecektir.)

• http://kulturkolejivakfi.org.tr/ web sitesindeki başvuru formunu eksiksiz doldurmalısınız.
  • T.C. kimlik no’lu nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Bulunduğu sınıf seviyesi ve öncesindeki başarısını gösteren belge (transkript)
  • Eğitim hayatı boyunca aldığı farklı burslar varsa ilgili belge
  • Referans Mektubu (Öğretmen, Okul Yöneticisi)
  • Ailenin gelir durumunu gösteren belgeler
  • Ebeveyn çalışıyor ise maaş bordrosu, çalışmıyor ise çalışmadığını ispat edeceği resmi belge
  • Emekli ise emeklilik bilgilerini gösteren belge
  • Ebeveynler serbest çalışıyor ise gelir vergisi beyannamesi
  • Ebeveynlere ait taşınmaz mallar var ise ilgili belgeler
  • Var ise kayıtlı araç bilgilerini gösteren belgeler
  • Hane halkı kira da ise kira sözleşmesi
  • Hane gelirleri ebeveyn dışında başka bir kişi/kurum tarafından sağlanıyorsa ilgili kişi/kurumdan resmi bir yazı

Diğer Bilgiler

Başvuruya başlamadan önce yukarıda belirtilen belgeleri bilgisayarınızda sisteme yüklemek için hazır bulundurmanızı öneriyoruz. Burs başvurusuna başladığınızda sistem tarafından belirtiğiniz e-posta adresinize başvuru formunuzu tekrar güncellemek veya kaldığınız yerden devam etmek için bir bağlantı gönderilecektir. Bu bağlantı başvuruya başladığınız tarih itibari ile 30 gün süre ile geçerli olacaktır.

Başvuru formunda sayfalar arasında ileri ve geri seçeneklerini seçerek formunuzu geliştirebilir, yanlış ve eksik bilgileri düzenleyebilirsiniz. Başvuru formunun son aşamasına geldiğinizde tüm başvurunuzu kontrol edeceğiniz son bir sayfa ile karşılaşacak ve kontrolleriniz sonucunda başvurunuzu tamamlayabileceksiniz. Tamamlanan başvuruları tekrar güncelleyemez yada bilgileri düzenleyemezsiniz.

Başvuru formunda belirtmiş olduğunuz ve yüklediğiniz tüm belgeler yalnızca Burs Komisyonu tarafından görüntülecek olup başka kişi ve kurumlar ile asla paylaşılmayacaktır. Burs Komisyonu tarafından yapılacak ön eleme sonrasında öncelikli gruba giren adaylar için yüz yüze veya online olarak mülakat yapılacaktır.

Başvuru süreci ile ilgili tüm iletişim telefon, e-posta ve sms yolu ile yürütülecektir. Bu nedenle başvuru esnasında belirtmiş olduğunuz iletişim bilgilerinizin güncel ve doğru olduğunu kontrol ediniz. Başvuru süreci ile ilgili sorularınız için bizimle burs@kulturkolejivakfi.org.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Burs Başvuru Formu