YÖNETİM

Fehamettin Akıngüç

Mütevelli Heyet Başkanı

1926 yılında İstanbul ‘da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Eskişehir ‘de tamamladı.1943 yılında Yüksek Mühendis Okulu ‘na girdi. Bu dönemde Kültür Dersevi ‘nde öğretmenlik yaptı. Öğrenimi sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne dönüşen okulun İnşaat Fakültesi’ni 1950 yılında bitirdi. Askere gidinceye kadar Yeşilköy Hava Limanı’nda mühendis olarak çalıştı. Askerden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Proje ve İnşaat Dairesi’nde mühendis ve büro şefi olarak çalıştı. Daha sonra kendi müteahhitlik firmasını kurdu. 1959 yılında müteahhitliği bıraktı. 1960 yılında Kültür Koleji’ni kurarak öğretime açtı ve çalışmalarını yalnızca eğitim sektörüne yöneltti. 12 yıl boyunca Kültür Koleji müdürlüğü de yapan Akıngüç, bu okulda eğitim açısından bir çok ilki gerçekleştirdi. Bu çabalar sonucu Kültür Koleji, gerek eğitim-öğretim gerekse öğrenci sayısı bakımından önde gelen özel okullardan biri oldu.

1978 yılında Kültür Koleji öğrenime ara vermek zorunda kaldı. Bu dönemde, çocuk kitapları ve ilkokullara yönelik Ünitelerle Beşyıl Dergisi’ni ve Üniversiteye Giriş İçin Basamak Dergisi’ni yayımladı.

1980 yılında yeniden açılan Kültür Koleji, her yönden büyük bir gelişme gösterdi. Fahamettin Akıngüç bu dönemde Kültür Okulları Genel Müdürlüğü yanında, uzun yıllar Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1986 yılında yayımı halen süren Yaşadıkça Eğitim dergisini çıkardı. Sonraki yıllarda 1986 yılında, ailesi ile birlikte, başkanı olduğu Kültür Koleji Vakfı’nı (KEV) kurdu.

Kuruluşu KEV tarafından finanse edilen T.C.İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarını yürüttü ve 1997 yılında üniversitenin açılışını gerçekleştirdi.

Fahamettin Akıngüç, Vakfımız Mütevelli Heyet Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yanında, TC.İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Fahamettin Akıngüç

Kültür Koleji Vakfı Mütevellileri

• Fehamettin Akıngüç (Başkan)
  • Gül Akıngüç (Başkan Yardımcısı)